SHIP

SHIP er det fedeste discipelskabs­kursus for 13 – 1 7 årige, der bare har savnet alt ved at være på lejr. Her kommer vi til at have masser af god lovsang, spændende under­visning, samvær med Gud i et fællesskab med andre på din alder, og meget meget mere.

Så brænder du også for at lære mere om Gud, og hvad det vil sige at følge ham? Og ønsker du at opleve, hvad et fællesskab med Jesus betyder i netop dit liv? Hvis ja, skal du da allerede nu sætte kryds i kalenderen og tilmelde dig dette års SHIP week­ender! 

“Et 3D liv med Gud” vil være årets tema, som er for fedt til at gå glip af. 

 Weekenderne er:

5. – 7. november 2021
4. – 6. februar 2022
22. – 24. april 2022

Find mere info om SHIP og tilmeld dig lejrene via vores FACEBOOKSIDE, der løbende vil blive opdateret, eller kontakt os på seeheisperfect@gmail.com

 

 

Levit

En tro der skaber

Levit er et tilbedelsesprojekt i Baptisternes Børne- og Ungdomsforbund (BBU), hvis mål er at udvikle det musikalske og kreative miljø i baptistkirkerne.
 

Visionen bag ’Levit’ udspringer fra den gammeltestamentlige fortælling om levitterne. Levitterne var en af Israels 12 stammer og de havde en helt speciel funktion i Israel. Gennem generationer tjente de i Templet ved siden af præsterne – blandt andet som sangere og tempeltjenere. Levitterne dedikerede al deres tid til at lede Israels folk ind i tilbedelse, og tjene Gud med deres evner. 

Levitternes fortælling er inspirerende, fordi den handler om en gruppe mennesker, der havde et kald. De investerede energi og tid i deres musikalske håndværk samt åndelig karakter og funktion som ledere af Israels tilbedelse. På ’Levit’ ønsker vi at inspirere og udfordre deltagerne til at give sig i kast med disse to aspekter af livet som lovsanger. Ligeledes sætter vi fokus på at skabe kunst samt at udforske kreativitetens uvurderlige betydning for troslivet.

 

Passion og kvalitet
I praksis består ’Levit’ af 5 intense weekender fordelt rundt i landet. Projektet involverer 7-9 passionerede deltagere i aldersgruppen 16-22 år, der hver især er musikalsk engageret i deres menigheder og brænder for kreativitet. Vi ønsker at udvikle deltagerne personligt, musikalsk og åndeligt samt at udruste dem til at bringe fornyelse, passion og kvalitet i deres menigheders musikarbejde.

På weekenderne har vi 4 undervisningsspor: 

Tilbedelse giver deltagerne et teologisk indspark ved blandt andet at sætte fokus på de hebraiske og græske ord for ’tilbedelse’ samt hvilke egenskaber, der er essentielle for en lovsanger at investere i.
I Tabernaklet  prøves forskellige ’gudsmøder’ af, f.eks. Lectio Divina og Ignatius-læsning.
I Groove modtager deltagerne undervisning fra kompetente musik- og sangpædagoger sideløbende med at der gennem bandsammenspil opøves et lovsangsrepertoire. I løbet af projektet fungerer deltagerne som lovsangsband til to gudstjenester, og får dermed sat det lærte i praksis.
I Skabt til at Skabe kommer den kunstneriske kreativitet i spil, da deltagerne selv producerer musik og lyrik. Flere af disse sange indspilles og udgives på en EP til ’Sommerstævnet’ i Mariager. Vi ønsker med disse sange at sætte ærlige ord og toner på livet med Gud. Ligeledes ønsker vi at inspirere til sangskrivning og skaberlyst i den lokale menighed.
 

Skabt til at skabe
’Levit’ er nemlig ikke kun for projektets deltagere. ’Levit’ ønsker at sætte fokus på, hvordan den kreative kultur i baptistkirkerne har det, og hvordan den ville kunne se ud. Regionale workshops, ’Skabt til at Skabe’ temagudstjenester og andre tiltag vil inspirere og støtte landets unge baptister til at tage favntag med kreativitet, herunder musik og kunst, og den iboende skaberlyst.

På ’Levit’ tror vi nemlig på, at vi alle blev skabt til at skabe. Som ikoner på en kreativ Skaber ligger skaberlysten som en stærk nødvendighed gemt i mennesket. Fra børnehavens farverige tegninger til den aldrendes erindringsbog – vi skaber konstant, og søger derigennem at behandle de følelser som livet aflejrer i vores sind. Teologen Per Frick Høydal beskriver dette således: ”Indtryk, der ikke kommer til udtryk, skaber nedtrykthed.

På ’Levit’ er vi interesserede i at udforske denne ’skabende nødvendighed’ og det potentiale kreativiteten rummer for vores daglige trosvandring og menighedsfællesskab. Som projekt drømmer ’Levit’ om at bidrage med ærlige ord, opløftende toner, energiske bevægelser og farverige penselstrøg til Guds smukke og evigt foranderlige kunstværk.

 

Jeremias

Vi vil gerne præsentere dig for Jeremias anno 2022/2023. Jeremias er et kursus for 18-21 årige og/eller dig som går på en ungdomsuddannelse.
Jeremias er et lederkursus for dig som er lokalt engageret som leder i din kirke eller dig som ønsker at være leder lokalt eller nationalt – det er dog ikke et krav at være involveret i lokalt kirkeligt arbejde.
 
På Jeremias vil der være mulighed for at arbejde med sig selv og sine kompetencer som leder. Ydermere vil alt hvad vi gør holdes op imod hvem Jesus er, som leder og hvem vi er i Jesus. På Jeremias ønsker vi også at tjene som Jesus, lede som Jesus og påvirke som Jesus.
 
Du skal melde dig til Jeremias hvis:
 1. Du brænder for at påvirke dine omgivelser
 2. Du tror på at ledelse er vigtigt
 3. Du ønsker at udvikle dig selv og dine kompetencer
 4. Du drømmer om at dele din passion med andre unge ledere
KONCEPT
 • 4 kursus weekender / fra fredag til søndag
 • 4 regionale samlinger / onsdag aften
 • Målgruppe / 16 – 21 år og/eller går på en ungdomsuddannelse
LOKATION
Alle fire weekender afholdes på Efterskolen Lindenborg, Borrevejlevej 26, 4000 Roskilde. Vi er så heldige at skulle tilbringe undervisningstimerne med havudsigt til fjorden, og at være i skønne omgivelser alle fire weekender.
 
DATOER

1. Weekend / 28. oktober til 30. oktober 2022
a. Regional samling 2. november 2022
2. Weekend / 18. november til 20. november 2022
b. Regional samling 23. november 2022
3. Weekend / 13. januar til 15. januar 2023
c. Regional samling 18. januar 2023
4. Weekend / 3. februar til 5. februar 2023
d. Regional samling 8. februar

 

TILMELDING:
Du tilmelder dig ved at sende en mail til bbu@bbunews.dk, hvor du har disse informationer med:
 • Navn
 • Adresse
 • Mail
 • Telefonnr.
 • Fødselsdato
 • Kort tekst om hvorfor du gerne vil med
Det koster 2.500 kr. at deltage på Jeremias. Vi tror dog at din lokale menighed rigtig gerne vil støtte op om din ledertræning. Måske vil de gerne give hele beløbet. Du får refunderet transport med billigste offentlige transport eller kørsel i egen bil, hvis I er flere der kører sammen..
 
GÅ IND OG FØLG @BBUNEWS PÅ INSTAGRAM ELLER FACEBOOK – her vil vi offentliggøre hvem der kommer og underviser mv.
 
KONTAKT INFO PÅ LEDERE
Christoffer Lund Bækgaard –  21 18 14 78
Julie Bay-Smidt – 42 40 78 10